De tijd gaat zo snel…we zijn alweer 7 jaar op Curacao :-)

De tijd gaat zo snel en dat merken we allemaal :-)

Op 1 maart 7 jaar geleden vertrokken Hans en ik met 4 koffers naar Curacao voor in eerste instantie een “werk-sabbatical” van een half jaar en op naar een nieuw avontuur! Natuurlijk vonden wij dat heel spannend op dat moment..

Werk-sabatical zul je denken wat is dat? Voor ons zou dat zijn alleen maar genieten van de vrijheid, de zon, de zee en het strand en eens rondkijken of we op Curacao een baan konden vinden om vervolgens wellicht langer te blijven in de toekomst….

Zeven jaar verder ja, ja….waarvan we een aantal woningen hebben gehuurd de eerste 2 jaar om vervolgens een woning te kopen met 2 appartementen. Sinds 1,5 jaar onze droomvilla gevonden met een fantastisch uitzicht (incl. flamingo’s ) op de Jan Thiel Zoutpannen in een mooie, rustige en fijne centrale wijk Seru Bottelier.

Wat zijn we verder gaan doen? Hans heeft direct een baan in de finance gevonden, inmiddels zijn 2e baan op het eiland en ik ben verder gegaan met ondernemen. Mijn eigen makelaarskantoor Let’s go Curacao staat nu 6,5 jaar en met succes!! Daarnaast op afstand doe ik mijn bedrijf Jalloh Tolk en Vertaalbureau nog steeds, samen met mijn dochter.

Onze kinderen groeiden hierin mee en komen vaak op Curacao. Ook zij genieten dan van het relaxte, de vrijheid, het buitenleven en het strand, de zon en het uitgaansleven, met hen vrienden die wonen op Curacao en met ons. Andersom reis ik 3 tot 4 x per jaar voor een aantal weken naar Nederland met of zonder Hans om de kinderen, familie en vrienden te bezoeken in combinatie met de twee bedrijven.

Is het altijd makkelijk geweest? Nee, dat zeker niet! Is het altijd leuk? Nee, ook zeker niet! Hebben we er goed aan gedaan? Dat zeker wel en ook voor de ervaring voor de kinderen. We hebben onze kinderen geleerd dat je leven ook ergens anders kan zijn als je dit wilt. Een andere cultuur leren kennen, het reizen en een “home” op Curacao tijdens hen bezoekjes. Alles is mogelijk als je maar wilt. Dus, Follow your dreams waar ook naar toe. Zou het zo weer over doen met de ervaring van nu!

En nu ben ik ook nog eens een Trotse Oma geworden van onze kleine prinses Loe! Ik ben net een paar dagen terug van 3 weken NL. Hoe ga je dit nu doen dan? Ga je nu in Nederland wonen? Nee…dat doen we nog niet :-) We doen hier nog een paar jaartjes zeggen we dan. We moeten ook nog werken en Nederland is niet meer voor ons weggelegd. Het systeem van veel moeten, best veel stress, de donkere regenachtige dagen en kou en alles daarom heen zijn we ontgroeid.

Het enige dat ik als “lastig en moeilijk” ervaar is dat ik niet zomaar even elke moment dat ik zou willen bij de kinderen en mijn kleinkind inmiddels op de bank gaan zitten, even face to face en voelen. Of wanneer mijn kinderen mij direct nodig hebben en niet a la minute kunnen komen. Maar hey, we hebben FaceTime he?! En we hebben whats-app/bellen! Eerlijk is eerlijk, bij moeilijke momenten die een ieder wel eens heeft is het niet leuk. Mis ik mijn moedertje, mijn familie en vrienden? Nee…ja soms maar hey ook deze mensen kan ik facetimen en van hen kan ik genieten als ik in Nederland ben of als ze bij ons op Curacao komen! De tijd is dan heel waardevol en intens een aantal weken achter elkaar!

Hoe lang blijven jullie nog? Is dat voor altijd? Nee dat zeker niet, ik zou in de toekomst wel graag naar Spanje willen, dichter bij de kinderen en kleinkinderen als er nog meer komen. Niet naar Nederland? Nee, zoals we er nu in staan niet naar Nederland. En wanneer dan? Allemaal van die vragen die we zo nu en dan krijgen. Dat weten we nu nog helemaal niet. Hans en ik hebben het nu nog erg naar ons zin hier op Curacao. De kinderen zijn er ook helemaal aan gewend geraakt dat we “op afstand” wonen.

Natuurlijk moeten we hier ook werken en dat is ook fijn! Wat zouden we anders moeten doen? De hele dag aan het zwembad, of naar het strand en in de zon? Nee, dat lijkt soms aan de mooie foto’s zo te gaan, maar nee we wonen hier en ondertussen genieten we van het relaxte leven, geen stress, de zon, de gezelligheid, de lieve mensen op Curacao en het altijd buiten leven!

Heb je ook een droom op naar een ander land te emigreren? Please, Follow your dreams! Denk niet in eeuwig, maar leef nu! Zo spannend is het allemaal niet, doe het stap voor stap en dan komt het echt goed! Je kunt altijd weer terug naar Nederland wanneer je dat zou willen!

Ps Heb je ook een droom? De droom om eens naar Curacao te emigreren? En je kunt wel hulp hierbij gebruiken? Laat mij dit weten, wellicht kan ik je hiermee verder helpen!

Vragen stel ze hier!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Online sessie aanvragen