Ik ga stage lopen op Curacao, waar moet ik dan aan denken?

In deze Blog wil ik jullie iets vertellen over het stage lopen op Curacao. Nou niet het stage lopen zelf, want ik ga er vanuit dat je dit geregeld hebt alvorens een kamer of studio wilt huren…

Curacao is een super leuk eiland om stage te lopen, de mensen zijn relaxed, de sfeer is relaxed, mooie stranden om naar toe te gaan in je vrije tijd, Papiaments leren en vooral het uitgaan op Mambo en Jan Thiel is echt een MUST. Er is bijna elke avond wel iets te beleven voor de stagiaires hier op Curacao.

  1. Weet eerst waar je gaat stage lopen, bij welke organisatie en waar deze organisatie zich bevindt op het eiland.
  2. Wil je een kamer, studio of met meerdere studenten in een complex? In een complex kun je kamers huren of studio’s waar je met meerderen bent uit NL. Zo heb je gelijk aansluiting, zeker als je alleen komt. Vrienden maken gaat hier heel makkelijk. Je zit allemaal voor hetzelfde hier dus ga je ook snel met elkaar om.
  3. Wat is het budget dat je wilt uitgeven voor verblijf. De gemiddelde kamer, studio kost hier Ang 950,- dit is ongeveer € 475,00 euro. Incl internet, gas, water en licht. Als je met meerderen komt kun je ook bijvoorbeeld een compleet gemeubileerde 2 of 3 slaapkamer woning/appartement  huren. De kosten zou je dan kunnen delen. Waardoor je weer geld over houdt om ergens anders aan te besteden.
  4. Welke buurt is veilig voor jouw om te wonen. Het is hier niet zo dat je ‘s avons laat na het stappen even naar huis kunt lopen. Dit is een NO GO! Het is onveilig, probeer het ook niet een keertje te doen! Vandaar dat je van te voren een researche moet doen.
  5. Het openbaar vervoer werkt niet zo best hier op Curacao. De tijden van vertrek en de aansluiting op eventueel een andere busverbinding. Het kan zo zijn dat de bus niet op tijd is of in het ergste geval de bus helemaal niet komt. We hebben hier geen tijden bij de bushaltes staan, jouw route en de tijd dat de bus rijdt moet je zelf uitvinden. Het openbaar vervoer daar in tegen is wel goedkoop. Een scooter huren of op de fiets is een optie. Alhoewel we hier geen fietspaden kennen, de wegen slecht zijn, en het is heuveltje op, heuveltje af. Gevaarlijk kan het hierdoor wel zijn.
  6. Een auto huren tijdens je stage periode is ook een mogelijkheid. Het is wel duur en je moet weten bij wie je veilig een auto huurt. Er worden goedkoop auto’s aangeboden, maar wat als je toch een ongeluk krijgt of jouw auto wordt gestolen? Ben je dan wel voldoende verzekerd? Meestal dan niet…
  7. De Papieren moet je ook goed in orde hebben alvorens je op Curacao komt stage lopen. Dit kun je met jouw stage adres bespreken. Soms regelen zij dat en soms moet je dit zelf doen (hier kun je mij voor mailen, dan wijs ik je de weg). Ook een geldig paspoort voor de gehele periode dat je hier bent is van belang.

Wil je dat ik je help bij het vinden, huren van de juiste kamer, studio of woning dat kan. Dit is geheel gratis (afrekening gaat tussen verhuurder en mij) een begeleiding van hierin van A-Z. Tijdens jouw aankomst op Hato airport kan ik je ophalen en brengen naar jouw kamer. Voor die tijd rijden we dan nog even langs een supermarkt zodat je de eerste benodigdheden “in huis” hebt en kan ik je wat tips meegeven. Tijdens jouw verblijf ben ik altijd voor je bereikbaar mocht er iets zijn.

Ik woon op Curacao en weet inmiddels wat wel en niet kan. Stuur mij een mailtje met jouw vragen en ik kom er op z.s.m. terug.

Je kunt vast kijken op de volgende link voor opties voor kamers en studio’s , daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden:

Kamers en studio’s voor stagaires

 

Vragen stel ze hier!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Online sessie aanvragen