“On remote” 3 maanden naar Curacao…Christel deelt met jullie haar ervaring!

Drie maanden op Curaçao?

Mijn vrienden vroegen of ik de loterij had gewonnen………………… drie maanden Curacao, heb je het niet goed ofzo???? Ze vroegen zich af waarom ik zo ver uit mijn comfortzone wilde treden?
Laten we teruggaan naar het begin van 2023, toen ik de drang voelde om te ontsnappen aan het alledaagse leven en mijn energie vooral op Curaçao wilde opladen. Maar drie maanden weggaan was best een uitdaging, althans dat dacht ik toen. En dan bedoel ik echt ‘toen’, want nu, met de kennis van vandaag, vraag ik me af waarom ik me vorig jaar zo druk maakte.

Het plan was geboren, nu de uitvoering nog. Dineke en ik kennen elkaar al jaren en zij was ook de eerste die ik heb benaderd met mijn plannen. Via haar heb ik een prima locatie gevonden om drie maanden te wonen, ook de auto kon ze regelen, dus het was een kwestie van een ticket boeken en gaan.
Mijn opdrachtgevers heb ik op de hoogte gesteld dat ik een tijdje ‘thuis’ zou gaan werken in Willemstad in plaats vanuit Hengelo. Doordat we uit een covid periode kwamen was het on remote werken geen probleem en stonden alle lichten op groen om te gaan.

En daar zat ik in de auto afgelopen juni, er borrelde iets in mijn buik en de vraag kwam op ‘waarom doe ik dit?’ Ik heb het goed in Twente, geweldige vrienden en een heerlijk huis. Waarom moest ik zo nodig weg? Natuurlijk kon ik terug, maar mijn vastberadenheid en het feit dat er altijd een vliegtuig terug gaat, zorgden ervoor dat ik toch ging.
Drie maanden lang mocht ik het prachtige eiland Curaçao mijn thuis noemen. Een ervaring vol zonovergoten dagen, kleurrijke culturen en onvergetelijke ontmoetingen. Ik beleefde avonturen, bewonderde adembenemende bezienswaardigheden en dook diep in de bruisende horecascene van dit Caribische paradijs!

Thuiswerken vanaf Curaçao kan ik echt aanraden. Met een tijdsverschil van 6 uur in de zomer hoef je niet eens zo vroeg op te staan om tijdens Nederlandse werktijden aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik een groot aantal hele prettige opdrachtgevers en was het mogelijk om mijn dagdagelijkse werkzaamheden in de andere tijdzone te doen.
Na de Nederlandse werktijd is het lunchtijd in Curaçao en kun je van het prachtige eiland gaan genieten. En natuurlijk voelde ik mij wel eens alleen, op het einde van de middag is het in Nederland al bedtijd, en op een enkeling na die nog wakker is, is er weinig contact met thuis. Ook als de wifi verbinding er niet was, paniek alom, maar ook dat is niet onoverkomelijk. Iedereen is behulpzaam en vriendelijk.

De mensen op het eiland zijn anders op een heel prettige manier. Het is niet belangrijk of je thuis een dure auto rijdt, of je in een luxe woning leeft of dat je een belangrijke functie hebt. Nee, Ze zijn geïnteresseerd in wie je bent, waarom je bepaalde keuzes maakt en wat je drijft. Het draait om de mens, niet om de omgeving en status.

Oké, toegegeven, ik moest af en toe mijn tong afbijten vanwege het langzame tempo en de ontspannen houding, maar het heeft me veel gebracht. Het is gewoon te warm op Curaçao om het Nederlandse tempo bij te houden. Moeten we altijd zo snel werken? Moeten we altijd iedereen tevredenstellen? Is het altijd nodig om een 9,5 te willen halen? Soms maken we, en met name ikzelf, ons druk om zaken die er eigenlijk niet toe doen. Op Curaçao is het leven goed, zijn de mensen vriendelijk en kun je gewoon jezelf zijn, ongeacht hoe je eruitziet. Of je nu drie keer dezelfde jurk aan hebt met alleen mascara of volledig ‘totaal kapot gestyled’ rondloopt, het maakt niet uit. Het gaat erom dat je er bent!

Mijn drie maanden op Curaçao waren een onvergetelijke reis vol prachtige ervaringen. De combinatie van adembenemende natuur, levendige culturen en heerlijk eten heeft dit eiland in mijn hart gegrift. Ik koester de herinneringen aan de schitterende bezienswaardigheden en de warme ontmoetingen met de mensen. Curaçao, ik kom zeker terug, en trouwens, mijn ticket is alweer geboekt!

Vragen stel ze hier!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Online sessie aanvragen