Overwinteren op Curacao?? Ik zou zeggen doen!!

Het verhaal van Brian en Wendy wil ik graag met jullie delen. Eind vorig jaar kwam ik met Brian in contact vanuit Nederland. Hij had een plan, een bijzonder mooi plan om samen met zijn gezin een half jaar op Curacao te gaan wonen. Ik mocht het gezin helpen met het zoeken naar de juiste woonruimte. Uiteindelijk zijn Brian en ik samen op pad gegaan hier op Curacao, want hij kwam eerst een weekje vooruit om zijn reis goed voor te bereiden. Ondertussen woont Brian met zijn vrouw Wendy, kids Xavi (3 jaar) en Liv (1jaar) op een resort hier op Curacao. En vanuit Curacao runt hij zijn bedrijf. En quess what?? Brian en Wendy zijn ondertussen ook nog getrouwd op Curacao. Op Kokomo beach compleet met familie en vrienden die speciaal voor deze bijzondere dag over waren gekomen vanuit Nederland.

Hieronder het verhaal van Brian, ondernemer vanuit Curacao:

 

Half jaar werken op Curacao……..

 

Het is iets wat bij mij al héél erg lang speelde. Een keer overwinteren in de zon. Helemaal klaar met de regen, de kou en het filerijden. Dan komt de vraag: Waar zou je dan naartoe willen? Dat was voor ons niet lang nadenken. Voor ons was de temperatuur belangrijk en het spreken van Nederlands en/of Engels voor de ontwikkeling van onze kinderen (1 & 3). Na eerdere goede ervaringen met vakanties op het eiland was de keuze dus al snel gemaakt.

Verhaal gaat verder onder de foto

In het buitenland werken: Gaat dat wel met mijn werk?

 

Dat is iets wat natuurlijk per beroep afhankelijk is. Ben je metselaar met enkel Nederlandse klanten, dan gaat het natuurlijk een lastig verhaal worden. Zelf ben ik ondernemer en heb ik een online marketing bureau (www.online-id.nl) met gedreven en goed opgeleid personeel, een aantal webshops en een compagnon die mij dit avontuur ook gunt. Mijn werkzaamheden voor Online ID en de webshops zijn erg goed online uit te voeren. Het enige wat ik nodig heb om hier effectief te kunnen werken is:

– een goede internetverbinding

– een laptop

– een telefoon met VoIP (kost me €39,- per maand)

– en een ruimte waar ik ongestoord mijn werk kan doen (lees; zonder gillende kinderen 😉 )

Dit is waar ik woon allemaal in orde en ik zit dit artikel te schrijven op een manier die waarschijnlijk wel verwacht wordt: In mijn zwembroek heerlijk in de zon.

 

Hoe zien mijn dagen er hier uit?

 

Mijn wekker gaat lekker op tijd, tussen 05u30 en 05u45 sta ik op, pak ik wat te ontbijten en klap ik de laptop open. Het is dan rond 06u00. Dit is 12u00 in Nederland. Het eerste uur neem ik vooral de tijd voor vragen afkomstig van kantoor, kort overleg en het plannen van de rest van de werkdag.

Tussen 7u00 en 12/13u00 is het even een paar uur knallen. Gesprekken voeren met bestaande klanten over kansen en mogelijkheden, contact leggen met potentiële klanten voor leuke samenwerkingen en het optimaliseren van campagnes die we draaien voor onze klanten.

Als de laptop dicht gaat tussen 12 en 13uur gaan we met het gezin lunchen en plannen maken voor de rest van de dag. Dit zijn vaak tripjes naar verschillende stranden om te relaxen, te snorkelen met schildpadden, zandkastelen te bouwen (jaja, het is niet alleen maar ontspannen) en te zwemmen met het gezin.

Avondeten proberen we vaak thuis te doen. Toch kunnen we de verleiding niet weerstaan om toch 2 à 3 keer per week een hapje buiten de deur te eten. Heerlijk om zo’n stranddag te verlengen met een hapje en een drankje. We kiezen dan vaak de plekken uit waar de kinderen kunnen spelen en wij samen ook lekker kunnen genieten.

 

Tips voor werken in het buitenland:

 

Graag geef ik jullie een aantal tips mee waar jullie rekening mee kunnen houden.

  1. Ga je met kinderen? Kies een accommodatie met een zwembad!
    Kinderen vinden het fantastisch, ze leren in no-time zwemmen, worden er lekker moe van en voor jezelf is het ook erg lekker.
  2. Vraag bij een bezichtiging goed na hoe het internet is en of dit gegarandeerd kan worden.
    Dit was voor ons (voornamelijk voor mij) echt een dealbreker als dit niet in orde zal zijn.
  3. Geef jezelf duidelijke tijdvakken.
    Tijd om te werken is écht tijd om te werken. Tijd om met het gezin te spenderen is écht tijd om met het gezin te spenderen. Af en toe een extra telefoontje ontkom je natuurlijk niet aan.
  4. Besteed je Online Marketing uit aan Online ID, zodat je daar tijdens het overwinteren geen omkijken meer naar hebt! 😉

 

Het verhaal van Brian bewijst maar eens weer dat het dus echt kan! Laat het niet alleen bij dromen, maar durf te doen! Soms spreek ik mensen die dromen hebben als dit verhaal van Brian. Als ik dan tegen ze zeg: “Doe gewoon”, dan kijken mensen mij aan met de gedachten ” ja…jij hebt makkelijk praten”. Maar zeg nou zelf, Brian en Wendy en de kinderen kunnen toch na deze belevenis alleen maar terug kijken straks op een geweldige mooie ervaring …….die zij toch maar even hebben gedaan!

In dit geval is Curacao natuurlijk geweldig, altijd mooi weer, relaxed, fijne mensen, mooie palmbomen, prachtige stranden  …kortom een prachtig eiland om een half jaar te zijn!

Wil je meer informatie over hoe je dit kan doen, wat je allemaal nodig hebt en zoek je een leuke woning daarbij? Laat het mij dan weten, ik help je graag bij dit avontuur!

 

 

Vragen stel ze hier!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Online sessie aanvragen