Uw droomhuis kopen op Curacao?

5 Tips waaraan je (vooraf) moet denken:

  1. Wat is mijn max. budget; Dit is heel belangrijk, alvorens je start met het zoeken naar jouw droomhuis. Neem hierbij jouw max. budget mee incl. k.k. en evt. verbouwingskosten extra. Op Curacao moet je rekening op +/- 7% extra hiervoor, de kosten koper. Breng je eigen vermogen in of heb je een hypotheek nodig?
  2. Ga je voor een woning of een appartement? Een woning heeft meestal een tuin of misschien wel een zwembad erbij. Een appartement heeft meestal een balkon, een klein tuintje kan ook en staat vaak op een complex, met of zonder zwembad.
  3. Wat wil je met jouw droomhuis? Ga ik deze geheel prive gebruiken ( je kunt per jaar 180 dagen op Curacao verblijven) ga ik daadwerkelijk wonen op Curacao en/of wil ik deze ook gaan verhuren op het moment dat ik bijv. niet op Curacao ben en zie je het als een investering.
  4. Als je Curacao kent, dan is het ook handig om te weten in welke omgeving je jouw droomhuis wilt kopen. Ik ben wel van mening, dat je in eerste instantie aan jezelf moet denken, met de vraag waar zou ik mij het meest “thuis” voelen in welke omgeving. En mocht je de woning willen verhuren, wellicht ook denken aan welke omgeving voor toeristen aantrekkelijk is.
  5. Gaat je voorkeur uit naar zelfstandig wonen of binnen een resort (besloten). Zelfstandig houdt in dat je bijv. ook alles zelf dan moet regelen op het moment dat je er zelf niet bent. Denk hierbij aan een beheerder, tuinonderhoud, poolonderhoud, beveiliging. Hiervoor moet je goede contacten hebben op het eiland, contacten waar je op kan vertrouwen. Koop je een woning op een resort, dan betaal je vaak een parkfee en betaal je VVE kosten voor beheer, tuinonderhoud en het gezamenlijk zwembad, maar ook voor de beveiliging op het park.

Heel verhaal maar wellicht een kleine hulp bij het zoeken naar jouw eigen droomhuis. Mocht ik hierin iets kunnen beteken of zijn er meer vragen dan kun je me altijd mailen of bellen.

 

Vragen stel ze hier!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Online sessie aanvragen